Friluftsliv og aktiviteter

Bangdalen har turstier og skogsbilveier som gjør området ideelt for turer i skog og mark. Eget kart over store deler av området, «Oppdag Overhalla». Det finnes en merket turtrase delvis langs en historisk sti i Vesterå. Merket sti fra P-plass ved Vesteråvannet. Her ligger også «Efri Halfa Overhalla Villmarksstuer». Populære utfartssteder for vandring både sommer og veinter er ved Solum (til Himovatnet), Reinbjør (til Koltjønnhytta) og Skistad på Øysletta. Fra Hunn på Skage går den flott sti langs Namsen til Mælen. Kan gjøres til en runde ved å følge grusveien tilbake til Skage sentrum.
LES MER..

Sykkel
Sykle «Villmarksruta» fra Homstad på Overhalla til Steinkjer via Vesterå og Bangdalen. Her beveger du deg i Namdalsk villmark – på et rutenett av skogsbilveier. Kart og rutebeskrivelse på turistkontoret eller bestilles her. Statskog har laget et eget detaljert kart i tillegg som fås på turistkontoret. Skiltet med sykkelsymbol.

Andre sykkeltraseer kan være: Ranemsletta – Øyesvoll – Mælen – Skage- Ranemsletta (23 km) eller Ranemsletta -Oppdal- Ranemsletta (20 km) Rundturen mellom Skage og Mælen delvis langs Namsen, passer utmerket for sykkel.
LES MER..


Aktiviteter og attraksjoner
Namsen Golfbane ligger på sørsida av Namsen på Ranemsletta. Her finnes det også en badeplass ved elva. Temperaturen blir sjelden høy med det er langgrunt og lite strøm. Det er kanoutleie fra Bjøra Camping. Lei dresin på Namsos Camping og sykle 13 km langs ubrukt jernbane opp til Gokartbanen på Skage.

Ranem Kirke er ei 820 år gammel kirke. Haugen Keramikk har åpent verksted og utsalg og du kan også oppleve å se kunstneren i aksjon. Laksefiskeutstillingen på Mølla, gir deg et innblikk i historie og laksefisketradisjoner opp gjennom årene. Bertnem Gravhauger er blant de største i Norden og har fornminner fra den gangen Bertem og Overhalla var et maktsentrum.
LES MER..

efri-halfa-overhalla-villmarksstuer
pa-tur-langs-namsen
bertnem-gravhauger