Overhalla - et historisk maktsentrum

Overhalla var i lange tider et maktsentrum, og levningene etter storhetstida, spesielt romersk jernalder, er tydelige. Over 800 gravhauger er regi­strert i kommunen, og enkelte av dem er tilrettelagt for besøkende. Flere av disse stammer trolig fra 400 – 500 år e.Kr. Namsen  «Elvenes dronning», en av Norges beste lakseelver deler kommunen i to på sin ferd ut mot havet. Ved Overhalla sentrum får Namsen selskap av den nesten like berømte elva Bjøra, som har sin egen laksestamme. På hver side av Namsen ligger store, velholdte gårder, omgitt av mektig granskog. Overhalla ligger sentralt til i Namdalen langs Rv17/»Kystriksveien» og «Fiskeveien». Det er 20 km til Namsos Lufthavn og 25 km til Grong jernbanestasjon.
LES MER..

Jakt og fiske
Jakt og fiske er en av Namdalens største fortrinn og tilbys i alle kategorier. I tillegg til å by på godt laksefiske i «Elvenes dronning» – Namsen, er Overhalla er rik på fiskevatn/ skogstjern. Her finnes 390 fiskevatn som er rike på ørret og røye, og godt egnet for fiske med oter, flue, mark og garn.
LES MER..

Friluftsliv og aktiviteter
Friluftsområdet Bangdalen har turstier og skogsbilveier som gjør området ideelt for turer i skog og mark, deriblant tilrettelagt merket sti for vandring i Vesterå. Utfartspunkt kan også være Solum, Reinbjør og Skistad på Øysletta. Flere steder går skogområdene direkte over i snaufjell og er populære turmål for vandring. Sykle «Villmarksruta» fra Overhalla til Steinkjer eller prøv flere runder langs rolige grusveier. Lei en dresin i Namsos og sykle den til Gokartbanen på Skage. Besøk også laksefiskeutstillingen på Mølla, Haugen Keramikk, gravhaugene på Bertnem eller vakre Ranem Kirke.
LES MER..

fra-sykling-i-bangdalen
peter-hagerup
terje-rakke-IN