Friluftsliv og aktiviteter

Sykkel
Namsos er et godt utgangspunkt for øyhopping med sykkel og hurtigbåt til øyer og idylliske steder langs Namdalskysten. Eget brosjyremateriell er utviklet med ruteforslag og kart. Interessante avstikkere, attraksjoner og sykkelvennlige overnattingbedrifter er merket av på kartet.  Foruten rutene langs Namdalsysten har vi beskrevet «Villmarksruta» mellom Steinkjer og Namsos/Overhalla.
LES MER..

Dresin
På den nedlagte jernbanestrekningen mellom Namsos og Grong, er det tilrettelagt for dresinsykling på en strekning fra Namsos til Skage. Strekningen følger lakseelva Namsen på store deler av strekningen. Rastemuligheter og bademuligheter underveis. Utleie fra Namsos Camping. Dresintrase også fra campingen og til Namsos sentrum.
LES MER..

Vandring
Du som er glad i å dyrke friluftslivets gleder, har rike muligheter til vandring i og omkring Namsos. Vandre til utsiktspunkt som Spillumsfjellet, Vattafjellet eller en sentrumsnær spasertur til toppen av byfjellet Klumpen forbi Fredriksberg Bunkersanlegg fra 2. verdenskrig. Den populære sjø- og sentrumsnære runden «To bruer» gir deg muligheten til oppleve store deler av Namsos i løpet av 4,6 km. Passer også godt til sykkel. «Naturperler i Namsos» gir deg en smakebit på det beste vi her.
LES MER..

Aktiviteter
Det finnes tilbud om sjørafting for grupper. Det er flere badestrender i Namsos. Om fjorden ikke frister har vi «Oasen» – et innendørs badeanlegg i fjell. Besøk Namsos særegne Lysstøperi som er lokalisert i en gammel Lokstall fra 1930-tallet. Namsos Kulturhus rommer bibliotek og et flott galleri med skiftende utstillinger. Namdalsmuseet er åpent i skoleferiene og gir deg innblikk i Namdalens historie med flere bygg og bl.a. en sykehusutstilling. Norsk Dampsagmuseum har gratis, guidede rundturer flere ganger pr dag i sommersesongen.
LES MER..

namdalskysten
namsen
spillumsfjellet
foto-namdal-arrangement