Namsos - Namdalens handelssentrum

Namsos er Namdalens handelssentrum, rocke- og kulturby med sterke tradisjoner i trelastindustrien. Namdalens naturlig store skogområder med førsteklasses treverk var grunnen til at Stortinget den 7. juni 1845 besluttet å anlegge en by ved utløpet av elva Namsen. I nyere tid er Namsos kjent som Trønderrockens vugge. En rekke kjente norske rockeartister har trådt sine barnesko her. Fra Skysstasjonen på kaia er det båtforbindelse til fiskeværet Sør Gjæslingan og Namdalskysten med Jøa, Abelvær, Rørvik og Leka. Herfra er det også ekspressbussforbindelse til Trondheim. Vi har kortbaneflyplass med avganger til Rørvik, Brønnøysund, Mosjøen og Trondheim.
LES MER…

Jakt og fiske
Jakt- og fiske er en av Namdalens største fortrinn og tilbys i alle kategorier. Bogna og Aursunda er attraktive smålaks-elver i Namsos-distriktet. Det er også mulig å fiske etter laks i Nedre Namsen. Namsos byr på idylliske fiskevann innover i fjellet. Fiskekortet «Namsos-kortet» gjelder for grunneierlagene og statsalmenningene i Namsos. På Otterøya kan du fiske med stang og snøre i fjorden og i Flatanger kan erfarne fiskere ta deg med på organisert havfiske.
LES MER…

Friluftsliv og aktiviteter
Namsos er et godt utgangspunkt for øyhopping med sykkel og hurtigbåt til øyer og idylliske steder langs Namdalskysten. Du kan også sykle på dresin langs lakseelva Namsen gjennom flott landskap frem til gokartbanen på Skage. Du som er glad i å dyrke friluftslivets gleder, har rike muligheter til vandring i og omkring Namsos. Fra sentrum er det en kort spasertur til toppen av utsiktspunktet Klumpen. Det finnes tilbud om sjørafting for grupper. Vi har et særegent Lysstøperi, Oasen – et innendørs badeanlegg i fjell og flere museer og gallerier.
LES MER…

Utsikt fra Klumpen
På sykkel langs Kystriksveien
Sjøfiske