Lierne - Vilt - Vakkert - Vennlig

lierne
Lierne er med sitt areal på nærmere 3000 km2 Nord-Trøndelags største kommune, og med 2000 fiskevatn innenfor kommunens grenser er Lierne et eldorado for alle fiske-entusiaster. Det som setter sitt særpreg på kommunen er vassdragene med sjøer som «perler på en snor». Sjøene åpner landskapet og gjør det lyst og vennlig. Skoglandskapet strekker seg i slake lier opp mot snaufjellet.

Lierne har spennende natur- og kulturkvaliteter som gir muligheter for et bredt spekter av opplevelser for alle besøkende. Lierne har i noen sammenhenger blitt kalt «Lille Alaska». Det er kanskje ikke så rart: kommunen er et eldorado for sportsfiskere, jegere og andre som liker storslagen natur.

Innenfor kommunens grenser ligger to nasjonalparker: Lierne nasjonalpark og
Blåfjella – Skjækerfjella nasjonalpark.

LIERNE NASJONALPARKSENTER er et informasjonssenteret for Lierne nasjonalpark og Blåfjella-Skjækerfjella nasjonalpark. Nasjonalparksenteret ligger ved kommunesenteret i Nordli. Senteret inneholder en utstilling med tema «Å leve av naturen – å leve med rovdyr». Her finner du også mer informormasjon om turmuligheter i parkene.
Mer informasjon om nasjonalparksenteret finner du her.