Friluftsliv og aktiviteter

Beitende reinsdyr og gamle torvgammer oppe i fjellheimen, vitner om at i disse områdene råder samene grunnen. I uminnelige tider har de overlevd på det reindrift og naturen gir.  Fra  Storsjøens bredder opp til de norske grensefjellene, finnes mil etter mil med vakker og uberørt natur. Gå tur, lei ensykkel eller kano og tilpass turen etter ditt eget forgodtbefinnende.  Slå leir hvor du måtte ønske. Den som vil vandre med eller uten guide langs merket løype, kan ta turen langs Blomsterleden opp til toppen av Ansätten, eller velge en av de kortere løypene i Alsenbygden.  På www.hikebike.se finner du ytterligere informasjon.

Ansättfjellene er et populært område for scooterkjøring. Lei en scooter selv, eller bli med på en guidet scootersafari. Alpinbakkene i området er mindre og trivelige – perfekt for familier og nybegynnere. Ved Almåsafjellet har bakkene godkjent standard for nasjonale mesterskap.

Bare Storsjön skiller golfbanen fra fjellene. Flott utsikt fra den trivelige banen der de 9 hullene snart blir 18.

Om du heller vil jakte, finnes det mye rype, småvilt og elg. Flere arrangører tilbyr jaktopplegg som er bookbare for deg og dine venner.  Les mer…

friluftsliv1
friluftsliv2
friluftsliv3